Ik leer leren

Meer plezier in school en leren
Voor kinderen kan het in het voortgezet onderwijs een uitdaging zijn om hun huiswerk op de juiste manier te plannen. Soms hebben kinderen een klein steuntje in de rug nodig. Met Ik leer leren zullen niet alleen de resultaten verbeteren, ook het plezier in school en leren wordt vergroot.

Training Ik leer leren
Ik leer leren is een training voor alle kinderen en jongeren vanaf groep 7 die vastlopen in hun schooltaken of slimmer willen leren.

De training geeft handvatten voor makkelijker en efficiënter leren.

Voor wie?
Het programma is geschikt voor:

  • Kinderen in de bovenbouw van de basisschool, brugklas en tweede klas van het voortgezet onderwijs.
  • Kinderen die beter willen omgaan met hun faalangst, concentratieproblemen en/of moeite hebben met planning en structuur.

Inhoud
Iedere training kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol. Daarnaast heeft iedere bijeenkomst een eigen thema.

  • Les 1: Vaststellen doelen van de training en ontdekken van de eigen leervoorkeuren.
  • Les 2: Leren omgaan met faalangst en motivatie-strategieën.
  • Les 3: Leren plannen, organiseren en leren gebruiken van het geheugen.
  • Les 4: Leren omgaan met concentratie.
  • Les 5: Leertechnieken op gebied van taal, rekenen en symboliek.

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren.

Deze training wordt gegeven in groepjes van maximaal 4 kinderen, maar kan ook individueel worden gevolgd. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Individuele training
5 bijeenkomsten van 1-1,5 uur
Prijs: 275 euro (inclusief werkboek)

Groepstraining
5 bijeenkomsten van 1,5 uur
Prijs: 215 euro (inclusief werkboek)

Voor vragen of aanmeldingen kan je contact opnemen met BOLLEBOOS via het contactformulier, telefonisch of via miranda@bolleboosonderwijsencoaching.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.ikleerleren.nl.